İzmir Sokaklarında Gezintiden Sonra Makyaj Çıkarma Seansı

makyaj çıkarma kremi

Eğer İzmir Sokaklarında bir travesti iseniz, yüzünüzü boyanmaya hazır boş bir tuval olarak düşünün. Siz sanatçılarsınız, makyaj sizin boyanız ve sonuç sizin sanat eseriniz. Travestiler için genellikle normal makyajlardan çok daha fazla makyaj gerekir, çünkü değişiklikler daha sert olma eğilimindedir. Karşı cins gibi görünmeye çalışmak, makyaj açısından çok fazla çalışma gerektirir ve bunun daha büyük bir miktarını da gerektirir. Şimdi şunu göz önünde bulundurun: Ara sıra makyaj yapan İzmir travestileri, az da olsa makyajın cilde verdiği zararlara zaten maruz kalıyorlar. Beyaz tenli travestilerin daha fazla makyajı daha yoğun bir şekilde kullandıkları için iki kat tehlikeye maruz kalabileceklerini akılda tutuyor. Cildinizin sizi daha iyi gösteren aynı ürünlerden zarar görmesini ve acı çekmesini önlemek için, bu makaledeki ipuçlarını takip edin!

1- ASLA makyajla yatmayın

Biliyorum, bazen evde yorgun oluyoruz ya da başka bir yerde uyuyoruz ve sadece yatağa gidip iyi bir gece uykusu çekmek istiyoruz. Ancak bunu yapmak gerçekten risklidir ve cildinize tarifsiz zararlar verir. Gece boyunca, siz uyurken, fondöten ve bazı pudralar cildinizdeki gözeneklere girerek sivilcelere neden olabilir ve cildinizin yağlılığını artırabilir. Bunu akılda tutarak, her gece yatmadan önce ve uyandıktan sonra yüzünüzü düzgün bir şekilde yıkamayı unutmayın. Özellikle İzmir gibi sıcak bir şehirde bulunan travestiler ilerleyen yaşlarında makyaj ile yatmanın getirdiği sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilirler.

2- Yüzünüzü düzgün bir şekilde nasıl yıkayacağınızla ilgili ipuçları

Bu en önemli adımlardan biridir, çünkü yüzünüzdeki tüm makyajı çıkarmak ve enfeksiyonları önlemek çok önemlidir. Bir parça pamuğa, tuvalet kağıdına veya temiz bir beze biraz makyaj temizleyici dökerek başlayabilir ve daha yoğun makyajla bölgeleri hafifçe ovabilirsiniz. İşlemi tüm yüzünüz için tekrarlayın, tüm görünür makyaj gidene kadar gücü kademeli olarak artırın. Bundan sonra lavaboya gidin ve yüzünüzü bol miktarda sabun ve ılık suyla yıkayın. Havaların sıcak olması gözeneklerin açılmasına ve cildinizin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olduğu için önemlidir. Gün içinde ne kadar makyaj yaptığınıza bağlı olarak en az iki veya üç kez yıkayın. Ardından, cildinize zarar verebileceğinden, yoğun ovuşturmadan kaçınarak yüzünüzü bir havluyla nazikçe kurulayın.

3- Cildinizi korumayı ve nemlendirmeyi unutmayın

Makyajın yapabileceği başka bir şey de cildinizde kuruluk ve çatlaklara neden olmaktır. Yüzünüzde pullu veya çatlak noktalar fark ederseniz, oldukça zararlı olabileceğinden bu noktalara makyaj yapmaktan kaçının. Bunu önlemek için, kurumaması için tüm makyajınızın altına baz olarak nemlendirici kremler kullanmayı unutmayın. Güneş kremi de önemlidir, çünkü sizi yalnızca (cilt kanserine neden olabilen) güneşten gelen UV radyasyonundan korumakla kalmaz, aynı zamanda yaşlanma karşıtı koruma görevi de görür. Cildinizi korumak için her ikisi de makyaj altına kullanılmalıdır ve hatta bu ikisinin (birçok markanın yaptığı) bazı kombinasyonlarını seçerek iki ürün kullanmanın verdiği rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz. Ancak koruma açısından hem nemlendiricileri hem de güneş kremlerini makyajsız da kullanmaya devam etmelisiniz. İzmir gibi bir şehirde travestiler koruma ve nemlendirmeyi amaçlayan ürünleri rahatlıkla edinebilirler.

4- Tamamlayıcı olarak peeling yapın

Peeling yaparak cildinizin üst kısmındaki ölü hücreleri temizlersiniz ve bunu yaparak birçok fayda elde edersiniz. Her şeyden önce daha yumuşak ve parlak bir cilt elde edebilir, bu da daha feminen bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Bundan sonra peeling de cilt bakım ürünlerinin daha derine nüfuz etmesine ve daha büyük bir etkiye sahip olmasına yardımcı olur. Ancak fazla peeling yapılmamalıdır. Vücudunuzun doğal peeling işleminin bir tamamlayıcısı olmalıdır. Cilt bakımına ve dişileştirmeye yardımcı olur, ancak bunu çok fazla yaparsanız cildiniz kırmızıya dönebilir ve “sızlanma” hissetmeye başlayabilirsiniz. Cildinizin ne kadar pürüzlü ve yağlı olduğuna bağlı olarak haftada iki ila üç kez sorun olmaz. , ancak cildinizin bu sürece nasıl tepki verdiğini izlemeye devam ediyor.

Scroll to Top